Green decor D.O.O.

INFORMACIJE O FIRMI

Društvo za uređenje i održavanje zelenih povrišinaGreen Decor doo osnovano je 2001. godine, pod šifrom delatnosti 8130.

“Green Decor” čini tim stručnjaka iz oblasti pejzažne arhitekture, građevinarstva, arhitekture i dizajna enterijera, kao i ekipa kvalifikovanih radnika za izvođenje radova i održavanje.

U okviru našeg tima imamo licencirane inženjere i to: licenca za glavnog i odgovornog projektanta (373) kao i licenca za glavnog i odgovornog izvođača radova (474).

Green Decor’’ pruža i usluge biodekoracije enterijera, što se odnosi na dekoraciju unutrašnjeg prostora/enterijera određenim biljnim vrstama, bilo da su u pitanju privatni ili poslovni objekti.

Biodekoracija enterijera je poseban segment u oblasti pejzažne arhitekture, pre svega što je ovde reč o zatvorenom prostoru gde su i svetlost i vazduh drugačiji u odnosu na te uslove na otvorenim prostorima.

Upravo iz tog razloga ovde važe drugačija pravila i drugačiji zahtevi da bi biljni elementi bili u svojoj punoj estetskoj ali i ekološkoj funkciji.

Biljni elementi u enterijeru, odnosno biodekoracija enterijera, osim svoje estetske funkcije koja nam je svima poznata, ima i određenu pshilošku funkciju.

Osim što nam pruža dodir sa prirodom, u poslovnim objektima utiče na povećanje kreativnosti i produktivnosti radne snage zahvaljujući mogućnosti pasivnog doživljaja prirode i vegetacije.

Savremeno shvatanje biodekoracije enterijera, odnosno plant design-a u enterijeru, dosta se razlikuje u odnosu na raniji period. Pre se to svodilo na klasičnu saksiju I biljku u njoj, dok danas postoje i drugačiji načini da se neki prostor upotpuni biljnim materijalom. Napretkom tehnologije pojavili su se i različiti oblici ozelenjavanja zatvorenih prostora, koji su nekad bili mogući samo u eksterijeru. Tako, na primer, ko nema privatni objekat na parceli sa dvorištem I živi u zgradi, a u gradskim sredinama to je veći procenat stanovništva, danas može da ima ‘’dvorište na zidu’’ u svom stambenom prostoru. Zahvaljujući savremenim metodama ozelenjavanja zidova u enterijeru velike su mogućnosti za pravljenje pravih malih vertikalnih vrtova. Bilo da se radi o kasetnim zelenim zidovima sa sopstvenim sistemom za automatsko navodnjavanje koji pružaju širok izbor biljnih vrsta za formiranje zelenih oaza, ili pak o zelenim zidovima od Moschito stabilizovane mahovine za svedenije forme, I jedna I druga varijanta pružaju neverovatne efekte, kako u stambenom tako I u poslovnom prostoru. Više o ovom načinu ozelenjavanja enterijera možete pročitati na našoj stranici ZELENI ZIDOVI.

Green decor D.O.O.

KONTAKTIRAJTE NAS

SEDIŠTE FIRME

Petra Lekovića 88

11030 Beograd

TELEFON

011/3572-909

063/341-389

E-MAIL

office@greendecor.co.rs

greendecor.doo@gmail.com

Podelite!